m

Eigen kracht - coaching praktijk Oudelande, Zeeland

 / Chakra  / Waar ik vandaan kom

Auw shit dat deed pijn.

Het kan verdomd pijnlijk zijn om terug te kijken naar het verleden. Schuld. Schaamte. Spijt. Bedrog. Diepe dalen en hoge pieken.

Waar ik vandaan kom. En ik ben diep gegaan. Ik ben shit tegengekomen waar ik nu tegen kan zeggen. Ik had het nodig. Nodig om mijn levenslessen te leren en aan te kijken. Maar God wat deed het pijn. En nog. Soms als ik terugkijk maar nu meer met een lach of de kennis dat het allemaal nodig was. Te komen en te zijn waar we zijn. In het NU. Met een mooi gezin.

Mijn leven was niet zo rooskleurig. Ik kan wel zeggen tenminste dat zei m’n ex schoonmoeder wel eens dat ik met schade en schande wijs geworden ben. En dat was 12 jaar geleden. Nou ik heb er gewoon nog een schepje bovenop gedaan.

Waarom schamen wij mensen ons toch voor onszelf? Schaamte en schuld zijn een van de laagste frequenties die nog meer ellende naar ons toe trekt. Op welke frequentie zit jij? Zie het als een radio. Ga op dezelfde frequentie zitten waarvan je verlangt. Zoek je meer liefde? Bekijk de wereld dan vanuit een bril met liefde en verwonder je om alles wat je ziet. Met liefde. En je zult wat je denkt en voelt gespiegeld krijgen.

Ik heb een onveilige jeugd gehad. Met alcoholisme, huiselijk geweld en agressie. Het was onveilig voor mij om te zijn wie ik wilde zijn en was. En liep constant op eieren. Checken of het vandaag kon, mezelf zijn. Het draaide nu eenmaal niet om mij.

Zonder goed gehecht te zijn. Waarvan je hechting 1 van de basisbehoeften is van een kind. Auw dat deed pijn. Het deed pijn om dat in te zien. Te voelen en dat ik me dus aan leeftijdsgenoten had gehecht i.p.v. mijn ouders. Jep. En wat leer je van je leeftijdsgenoten? Je hebt er alles voor over om gezien te worden, er bij te mogen horen en onderdeel te zijn van de groep. Want alles wordt in staat gesteld om de hechting te behouden. Je veiligheid, vastigheid en zekerheid hangen hier vanaf. Nog meer afkeren van je ouders, want er kan maar 1 focus zijn.

Mijn EGO was mijn opvoeder geworden en mijn EGO heeft verdomd goed zijn best gedaan want die ramt er af en toe nog op los.

Je Ego is je dominante stem in je hoofd, waarvan je ook kunt zeggen dat deze aan de stuur van je leven zit. Je Ego wil je beschermen, geeft je op je kop als je weer een domme actie hebt of jezelf belachelijk hebt gemaakt of misschien wel jezelf in de nesten hebt gewerkt. Daar is tie weer!

Het punt is dat Ego zich bedrogen voelt als er niet meer geluisterd wordt. Hij zal er alles aan doen om jou ervan te overtuigen te luisteren. Zelfs als je niet meer in die situatie bent, omdat je Ego herinneringen opslaat en als een computer in je systeem programmeert. Met als doel. Jou te beschermen tegen de volgende kwetsuren. Hoe herken je jou Ego? Door de gedachten die je hebt op te schrijven. Wordt je gedreven door bepaalde gedachten? Hoe zijn deze gedachten? Zijn ze vriendelijk of haatdragend?

Afijn. Je Ego. We kunnen hem aankijken, horen en doorvoelen en vervolgens doorbreken. Herken jij een dominante stem in je hoofd die jou saboteert? Wees welkom.

Verder met mijn verhaal over mijn pijn.

Als ik mezelf kan switchen dan kan iedereen dat. Nee je bent geen mislukking, label, stoornis, diagnose of moeilijk persoon. Bullshit!

Het is Bullshit. Onzin die bedacht is omdat we graag antwoorden zoeken naar het waarom en het hoe. En als iets niet verklaarbaar is dan zou het niet bestaan?

Alles wat je denkt en geloofd zal in je werkelijkheid verschijnen. Auw.

Je wordt dom gehouden want alle informatie, kennis, wijsheid zit in jou zelf.

Sterker nog. Jij bent de bron! De bron waar alles mee gecreëerd kan worden. Manifesteren, creëren en vormgeven. Jij kunt dit allemaal ZELF. Echter houden blokkerende gedachten en je EGO dit mooi op afstand. Plus hier wordt niet in het schoolsysteem op onderwezen. We vertellen onze kinderen dat ze ergens hard voor moeten werken…. Het niet is weggelegd om… wensen en dromen misschien toch te hoog gegrepen zijn…

Het is niet de waarheid.

Het gaat om de stemmen, de gedachten en jou gevoelens. Als je deze weet te keren of te draaien kun je alles krijgen wat je wil.

Dus het is tijd om op te ruimen.

Je bent niet anders als een ander. Maar het is tijd om te helen. En om je ware schoonheid te ontmoeten en te zien.

Al deze ervaring die ik op mocht doen in mijn prachtige leven waar ik onwijs dankbaar voor ben. Dankbaar dat ik besta en dat ik er nog ben! Dankbaar voor alles wat op mijn pad komt en is.

En deze ervaringen zet ik graag in om jou te begrijpen en te helen. Ik heb een rugzak aan shit waarmee ik vrede heb. Ik hou van mezelf om wie ik ben en was. Ik draag geen wrok of spijt meer met me mee.

Ik hoop dat ik diegene bereik die zich hierdoor geraakt voelt. Want dat is mijn missie. Mensen terug in hun kracht zetten. Omdat je het waard bent.

Vanuit eerlijkheid

Vanuit puurheid

Vanuit liefde

Andrea

 

Post a Comment

Welkom bij Eigen Kracht, een coaching praktijk in Oudelande.